Home Anti-knarsbitje

Contactgegevens

Tandarts Buchman

Krugerlaan 90

2806 EL Gouda

 

info@tandartsbuchman.nl

0182 517 602

Openingstijden

Maandag 8:30-17:00 uur

Dinsdag 8:30-17:00 uur

Woensdag 8:30-17:00 uur

Donderdag 8:30-17:00 uur

Vrijdag (even weken) 8:00-16:00 uur

Vrijdag (oneven weken)gesloten

Anti-knarsbitje op maat gemaakt door de tandarts

Een anti-knarsbitje dat op maat is gemaakt door de tandarts kan een goede oplossing zijn om het nachtelijk tandenknarsen en de gevolgen daarvan te beperken.

 

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is een veel voorkomende aandoening waarbij iemand zijn tanden op elkaar klemt of knarst. Het kan het zijn dat u ’s nachts uw tanden knarst zonder dat u zich daarvan bewust bent. Hoewel de oorzaak van de aandoening niet altijd duidelijk is, kunnen de gevolgen onaangenaam zijn, zoals pijn in de kaak, beschadiging van uw gebit en hoofdpijn.

 

Het knarsbitje bedekt de tanden en beschermt tegen potentiële schade aan uw gebit.

 

Tandarts Buchman heeft ruime ervaring met het op maat maken van knarsbitjes. Meestal exact op je tanden en beet aangebracht om zo te voorkomen dat de oppervlakken tegen elkaar schuren.

 

Al meer dan 20 jaar ervaring
Wij beschikken over de laatste technologie
Wij bieden korte behandeltrajecten
Direct een afspraak: geen wachtlijst
We werken kostenefficiënt: je betaalt dus nooit te veel
Betalen in termijnen mogelijk

 

 

 

 

De voordelen van een knarsbitje gemaakt door de tandarts:

 

1. Voorkomt tanderosie

Tandenknarsen ontstaat wanneer u er geen controle over heeft. Hoe langer u blijft knarsen, hoe meer u uw tanden blootstelt aan tanderosie.

Tandenknarsen veroorzaakt ook schade door het afbreken van een zwakke tand en het slijten van vullingen. Het oppervlak van de tanden kan de druk van kauwen en bijten aan, maar de extra druk van klemmen en knarsen is niet vol te houden. Het gevolg is dat de tand breekt of barst.

 

2. Voorkomt chronische nek- en hoofdpijn

Het knarsbitje voorkomt chronische nek- en hoofdpijn. Chronische nekpijn en hoofdpijn zijn vaak symptomen van tandenknarsen. Want gespannen spieren in de nek, schouders, mond en kaak veroorzaken hoofdpijn.

 

3. Bevordert een betere slaap

Mensen die tandenknarsen krijgen vaak geen goede nachtrust en hebben moeite om in slaap te vallen. Ze worden ’s nachts verschillende keren wakker en kunnen zich daardoor overdag moe en futloos voelen. De knarsbitje kan uw slaap verbeteren, waardoor u meer energie krijgt.

Hoewel sommige patiënten baat hebben bij een gebitsbeschermer, is deze niet voor iedereen geschikt. Als u denkt dat u ’s nachts met uw tanden knarst, neem dan contact op met uw tandarts om de mogelijke oorzaken en behandelopties te onderzoeken.

 

Gaat een op maat gemaakt knarsbitje langer mee dan vrij verkrijgbare knarsbitjes?

In het algemeen gaan op maat gemaakte knarsbitjes langer mee dan vrij verkrijgbare omdat ze van sterker materiaal zijn gemaakt. Een op knarsbitje dat van de afdruk van uw gebit gemaakt is past beter, zit comfortabeler en gaat langer mee.

 

Mijn tandarts zegt dat ik een knarsbitje nodig heb, maar zelf heb ik nergens last van. Is dit noodzakelijk?

Vaak gaat tandenknarsen of klemmen symptoomloos. Toch kan er gebitslijtage ontstaan door de krachten die op de tanden en kiezen werken. Om verdere slijtage te voorkomen is het verstandig om een knarsbitje te laten vervaardigen.

 

Mijn tandarts zegt dat ik een slijpprothese nodig heb, maar zelf heb ik nergens last van. Is dit nodig?

Vaak gaat tandenknarsen of – klemmen symptoomloos. Wel kan er gebitsslijtage optreden door de krachten die op het gebit werken. Om verdere slijtage te voorkomen is het verstandig om een knarsprothese te laten vervaardigen.

Ik heb sinds kort een knarsprothese maar mijn klachten zijn toegenomen in plaats van afgenomen. Hoe kan dit?

In het begin zult u moeten wennen aan het gebit. Hierdoor kunnen de klachten toenemen. Na 3-5 dagen zullen deze klachten afnemen.

Wanneer moet ik mijn knarsbitje dragen?

In principe draagt u het bitje wanneer u uw tanden knarst of klemt of wanneer u verwacht dit te gaan doen. Voor de meeste mensen is dit ’s-nachts.

 

Hoe kan ik mijn knarsbitje het beste schoonmaken?

Reinig uw knarsbitje dagelijks met een harde borstel, zeep en lauw water. Gebruik geen warm of heet water omdat het bitje dan kan vervormen.

 

Ik heb een behandeling bij de tandarts gehad en nu zit mijn knarsbitje niet goed meer, is dit erg?

Het knarsbitje moet goed aansluiten op de tanden en kiezen anders kan de werking afnemen. Mocht er iets veranderen aan de gebitssituatie, bijvoorbeeld door nieuwe vullingen, een kroon of brug neem dan altijd het knarsbitje mee om te controleren of deze nog goed past.

 

Hoe kan ik mijn knarsbitje langer mee laten gaan?

Naast het goed reinigen en verzorgen van uw anti-knarsbitjes, kunt u ze ook meenemen naar uw jaarlijkse bezoek aan uw tandarts. Dan kan uw tandarts uw knarsbitje onderzoeken om er zeker van te zijn dat hij goed past. Als het lijkt alsof uw knarsbitje van vorm is veranderd, kan uw tandarts u helpen hem weer in de juiste vorm te krijgen.

 

Openingstijden

Maandag 8:30-17:00 uur

Dinsdag 8:30-17:00 uur

Woensdag 8:30-17:00 uur

Donderdag 8:30-17:00 uur

Vrijdag (even weken) 8:00-16:00 uur

Vrijdag (oneven weken)gesloten

Contactgegevens

Tandarts Buchman

Krugerlaan 90

2806 EL Gouda

 

info@tandartsbuchman.nl

0182 517 602